RacingWorld.be

SRT kondigt line-up aan voor 24 Hours of Zolder

Amper een week na de 24 Hours of Spa is SRT al klaar met het huiswerk voor de volgende grote afspraak: de 24 Hours of Zolder. David Hart, Marc Duez, Maxime Soulet en nieuwkomer Tom Cloet verdedigen er de zege die het door Williams gesponsorde team van Patrick Selleslagh afgelopen seizoen in Zolder behaalde. Na een eerste mooie seizoenshelft, met tal van ereplaatsen in zowel het Franse als Belgische GT-kampioenschap, vormt de Zolderse klassieker, met zijn dubbele punten, bovendien een belangrijk punt in de strijd om het Belcar-kampioenschap. Al zullen de afstand, het verkeer en GLPK te duchten tegenstanders zijn.

"De 24 Hours of Zolder is een bijzonder veeleisende en moeilijke wedstrijd. Ook met een perfecte voorbereiding, goede rijders en prima wagen, kan het tijdens de 24 Hours of Zolder alle kanten uit. Het circuit is zeer veeleisend voor mens en techniek; zo wordt er op de korte, bochtige omloop onnoemelijk veel geschakeld en hebben de rijders amper tijd om te recupereren", legt Patrick Selleslagh uit. "Daarom heb ik ook voor een evenwichtige en ervaren équipe gekozen. Zowel Marc Duez, David Hart als de nieuwkomer in het team Tom Cloet hebben al behoorlijk wat 24-uurservaring en dat is niet onbelangrijk. Alle drie hebben ze trouwens al de 24 Hours of Spa, Le Mans en Zolder betwist, wat een toch niet te verwaarlozen referenties zijn. Aan deze ervaring koppel ik het jonge talent van Maxime Soulet, die na een eerste kennismaking in Spa van het potentieel van de wagen overtuigd was en in Zolder een sterk resultaat wil neerzetten. We hebben na Spa nog een rekening openstaan en die gaan we binnen 3 weken vereffenen, daar kan je van op aan."

Tom Cloet is dus inderdaad nieuw bij SRT. "Maar de contacten met Patrick zijn ondertussen al tien jaar oud. Ik reed nog tegen hem in de toenmalige Carglass-Cup en heb altijd een positieve ervaring met hem gehad", verklaart Tom zijn keuze. "Ik hou enorm van 24-uursraces en nu krijg ik dus de kans om Zolder aan het stuur van een GT1-wagen - en wat voor één - te betwisten. De SRT-Corvette C5-R spreekt tot de verbeelding en is een absolute kandidaat voor de eindoverwinning. Bovendien kom ik in een zeer ervaren team terecht en zijn mijn teammaats niet van de minsten. Ik kijk er echt naar uit."

Op donderdag 17 augustus test SRT op het circuit van Zolder en op woensdag en donderdag 23 en 24 augustus worden de chronoritten van de etmaalrace verreden. De race zelf gaat op zaterdag 26 augustus om 17.00 van start.

JC/SRT press

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op dinsdag 8 augustus 2006 om 11:43.
Circuit ZolderMichelinPriorwebEuro PrintingMultidesk.be - Dé gratis PC- en multimedia helpdesk!