RacingWorld.be

Kurt Mollekens vervoegt GLPK Racing line-up

Kurt Mollekens vervoegt GLPK Racing line-upDe vakantiemaanden juli en augustus zijn in autosportmilieus niet écht vakantiemaanden. Zo wordt de vakantie op gang geschoten met de Proximus 24 Hours of Spa en wordt augustus meestal afgesloten met de 24 u van Zolder. Dat is dit jaar niet anders. Het GLPK team won alle vier de voorbije wedstrijden in het Belcar kampioenschap 2006 en is vastbesloten zijn zegetocht verder te zetten. Na een succesvolle samenwerking tijdens de Proximus 24 Hours of Spa zal Kurt Mollekens ook nu team vormen met Anthony Kumpen, Mike Hezemans en Bert Longin in de 24 Hours of Zolder. Het doel is winnen !

"Na de Proximus 24 Hours of Spa hebben we meteen de vraag gesteld aan Kurt om ook voor ons team aan te treden in de 24 Hours of Zolder", zegt Anthony Kumpen. "De deal was meteen beklonken. Kurt heeft het fantastisch gedaan in Francorchamps. Voor het eerst aantreden met een nieuwe wagen, samenwerken met een nieuw team in een hoogstaand kampioenschap als de FIA GT is niet makkelijk. Het professionalisme van Kurt en de capaciteiten als rijder werden bevestigd. Kurt deed exact gedaan wat we van hem verlangden én reed een foutloze wedstrijd. Beter kan niet. We hebben niet getwijfeld om ook met Kurt samen te werken voor de 24 Hours of Zolder."

Voor Kurt Mollekens is deze nieuwe samenwerking een bevestiging voor zijn prestaties in Francorchamps. "De keuze voor de samenwerking voor de 24 Hours of Zolder toont aan dat het GLPK team vertrouwen heeft in mijn kunnen. Dat is een enorm goed gevoel want dit team is dé referentie op vlak van GT in België. Ik heb met eigen ogen kunnen vaststellen hoe professioneel het team wel is en dat met een pak minder middelen dan de topteams. Het is dankzij het werk van de mecaniciens dat we de eerste vijf uren in Francorchamps in dezelfde ronde van de leiders bleven. Al was de Corvette een seconde trager per ronde. Het team was zo snel en efficiënt tijdens de pitstops dat het verschil weggewerkt werd in de pits. Dat is klasse en een enorme troef voor een team. Ik heb mijn rol vervuld in Francorchamps en wil dat ook doen in Zolder. De ambitie voor Francorchamps was het podium, en dat hebben we gehaald. De ambitie voor Zolder is winnen. En geloof me, we zullen er alles aan doen om dat doel te bereiken."

ED/GLPK press

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op woensdag 9 augustus 2006 om 15:43.
SRO BelgiumMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingMouchaers Media Services