RacingWorld.be

Limburgs team klaar voor Euphony 24 Hours of Zolder

MSE - BMW E46 M3 Coupé Het Limburgs-Oost-Vlaams kwartet is er klaar voor! Donderdag laatstleden heeft MSE de BMW Coupe aan een laatste check-up onderworpen tijdens de internationale trainingsdag te Circuit Zolder. Er werd tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt om Kurt Raes de wagen te laten leren kennen. "Kennen is veel", vertelt Kurt, "vorig jaar was ik er ook bij. Weliswaar met de E36, maar deze nieuwe E46 voelt in alle geval vertrouwd aan. Stuurt goed, remt goed en de wagen is niet te vermoeiend, wat hem dus ideaal maakt voor een 24 uur race. Als ik mijn teammaats Peter, Jef en Bart mag geloven, gaan we voor het podium in de klasse."

"Kijk", zegt Peter Beckers, "we hebben de laatste jaren bewezen dat je voor een 24 uur een betrouwbare equipe hebben. Ik ben ervan overtuigd dat zowel het team als de piloten elkaar voldoende kennen en vertrouwen. Onze technische staf, onder leiding van Dominiek Paret, heeft nog wat aanpassingen aangebracht zoals ABS en centrale wielmoeren. Zodoende kunnen we stellen dat we er klaar voor zijn."

Voor vader en zoon Jef en Bart Van Samang is het de derde maal dat ze een 24 uur deelnemen met dezelfde wagen. "Ambities zijn er zeker, maar zoals altijd is het de finishlijn op zondag om 17 uur die telt. Ik bedoel daarmee dat we gezonde ambities hebben, maar dat we niet vergeten dat het een mechanische sport blijft. Het materieel moet het 24 uur uithouden en lichamelijk is het natuurlijk aan ons. Alert blijven tijdens de nacht is het grootste probleem, maar aan de vooravond van mijn 8ste 24 uur weet ik wel wat goed en niet goed is. Samen met de kine zullen we ook deze 24H tot een goed einde brengen. Voor het resultaat spreken elkaar terug zondag om 17u00.", aldus vader Van Samang, die net als zijn zoon uitkijkt naar de etmaalrace. "Ik kijk echt uit naar de 24 Hours of Zolder. Zowel voor ons als piloot als voor de sponsors is het de belangrijkste race van het jaar. Met een loge vol sponsors is het natuurlijk hoogdag. Sponsors teleurstellen zou erg zijn. Het team heeft alles 200% gecheckt en nog de nodige aanpassingen gedaan qua motormanagement. Supersnel is de BMW niet, maar met 24 uur een stabiel tempo aan te houden moeten we op het podium geraken in onze klasse.", aldus Bart Van Samang

MSE Press - Foto: MSE Press

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op maandag 21 augustus 2006 om 09:10.
SRO BelgiumMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingMultidesk.be - Dé gratis PC- en multimedia helpdesk!