RacingWorld.be

CEO Racing: Preview: Euphony 24 uur van Zolder

CEO Racing: Preview: Euphony 24 uur van ZolderCEO Racing komt dit jaar met duidelijke ambities naar de 24 uur van Zolder. Met twee Porsches 996 GT3 in klasse 2 en één Supercup in klasse 3 mikt het team in de respectieve klassen resoluut op een podium en ook algemeen heeft het team van Bert Van Rossem zeker ambities. "Een top-3, zoniet zelfs een podium algemeen, moet mogelijk zijn. We hebben drie wagens onder ons banier rijden, waarvan de 996 GT3-RSR van Bouvy-Menten-Belloc-Verbergt door PSI Experience gerund wordt. Met zulke bezetting kan je niet anders dan steile ambities koesteren. Maar ook de GT3-R die ik deel met Ruben Maes, Joost Vollebergh en Danny De Laet mag je zeker vooraan verwachten. Tot slot is er nog onze Supercup voor de vliegende Hollanders Peter Van Hoepen, Pim Van Riet, Robert Den Otter en Van Durm. Ook zij moeten een rol van betekenis in hun klasse spelen" blikt Bert van Rossem op de 24 uur van Zolder vooruit.

De teams van CEO zijn voor de etmaalrace op Zolder enigszins herschikt. Zo verhuist Bert Van Rossem, samen met BTCS-makker Ruben Maes, naar de wagen van De Laet en Vollebergh. "Een bewuste keuze", aldus Bert Van Rossem. "Het is uiteindelijk onze eigen wagen en wij kennen elkaar al jaren, dus koos ik voor deze équipe. Ik ben er trouwens van overtuigd dat de vierde plaats van Danny en Joost in de tussenstand van klasse 2 geen toeval is. De wagen draait als een klok en het is een evenwichtig team. Met Ruben erbij gaan wij zeker niet teleurstellen."

CEO Racing: Preview: Euphony 24 Hours of ZolderOok Ruben Maes is overtuigd van de goede keuze: "CEO Racing is een goed team. Onze eigen wagen naar de nieuwe reglementen ombouwen, had geen zin. In klasse1 hollen we toch maar achter de feiten aan. Ik kreeg de kans om bij CEO Racing samen met Van Hooydonck de Belcar Midsummer Race te rijden in een klasse 3 Porsche GT3 Supercup. Het was lang geleden dat ik nog zo hard heb moeten vechten tegen de concurrentie. Liever vechten voor iedere meter in klasse 2 of 3 dan eenzaam rond te toeren in klasse 1 voor een derde of vierde plaats algemeen. Ook in de BTCS heeft CEO me al meermaals aangenaam verrast."

Peter Van Hoepen, op de FIA-GT testdag in Spa nog even aan het stuur van de SRT-Corvette te zien, blikt ook op de wedstrijd vooruit. "We staan op dit ogenblik achtste in het kampioenschap, maar mits een goed resultaat, zit zelfs een podium er nog in. En zoals een oud autosport cliché het zegt, de prijzen worden aan de meet uitgedeeld. Samen met mijn Nederlandse kompanen gaan we in Zolder zeker van ons afbijten."

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op maandag 21 augustus 2006 om 14:52.
Circuit ZolderMichelinPriorwebEuro PrintingMouchaers Media Services