RacingWorld.be

Tom Cloet met SRT Corvette C5-R, Bruno Cloet met Rudolph Racing Viper!

Via zijn recente deelnames aan de 24 Uren van Le Mans (Porsche 996 GT3-RSR) en de 24 Uren van Spa (Porsche 997 GT3 Cup), heeft Tom Cloet naam gemaakt in endurance. Volgend weekend gaat hij een nieuwe uitdaging aan in de 24 Uren van Zolder, waar hij de beroemde Corvette C5-R van SRT zal besturen. Zijn jongere broer Bruno vergezelt de broers Grouwels in de ronkende Dodge Viper Compétition Coupé van de nieuwe generatie. Het wordt spannend vooraan...

De 24 Uren van Spa zijn de topwedstrijd in het Belgisch circuitgebeuren, maar de etmaalrace in Zolder, een kleine maand later, heeft dankzij zijn uitzonderlijke sfeer, zijn publiek en de spectaculaire bolides die in actie komen op de technische omloop, eveneens heel wat uitstraling. Tom en Bruno Cloet, samen actief onder de vlag van CTB Racing, deden al het mogelijke om aan de start te komen van deze topwedstrijd. Ze hadden ons een aangename verrassing beloofd... en ze hebben woord gehouden!

Oordeel zelf. Tom Cloet wordt de teamgenoot van Marc Duez (ja, toch wel!), Maxime Soulet en David Hart aan het stuur van de Corvette C5-R van SRT, het team van Patrick Selleslagh. Deze Corvette won vorig jaar de 24 Uren van Zolder... "De contacten werden tijdens de 24 Uren van Le Mans concreet," vertelt Tom. "Ik had immers zin om met de schitterende Corvette te racen. Ik ken Patrick Selleslagh al een tiental jaar en het vertrouwen is wederzijds. Afgelopen donderdag kon ik de C5-R op het circuit van Zolder testen. Ik reed een vijftiental ronden. Wat een bolide! En wat een gemakkelijk te besturen wagen! Het wordt een uitzonderlijke avontuur op meer dan een gebied..."

Meteen is Tom Cloet een van de favorieten voor de 24 Uren. Een situatie die hem niet nerveus maakt... "In de voorgaande wedstrijden van lange adem, startte ik altijd met de ambitie om de klasse te winnen. Deze keer mikken we op de algemene overwinning. Dat is anders, maar in de V de V-competitie, waarin ik regelmatig aan de start sta met een Proto Ligier, mikken we als team ook op de algemene overwinning. Nee, het maakt me niet zenuwachtig... Het belangrijkste is geconcentreerd te blijven en te luisteren naar de richtlijnen van het team...""

De 19 maanden jongere broer van Tom, Bruno Cloet, wil ook schitteren in de 24 Uren van Zolder. Bruno vergezelt Rudolph Racing, het team van de broers Roger en Edward Grouwels, die een snelle Dodge Viper Compétition Coupé in de klasse 2 aan de start brengen. "Deze wagen had de laatste tijd nogal wat remproblemen, maar die zijn ondertussen opgelost," vertelt Bruno. "Ik heb een tijdje geleden de wagen ook kunnen testen in Zolder, om te wennen aan de Dodge. De oefengalop was succesvol. We trekken met vertrouwen naar Zolder en ik kijk al uit naar het begin van de feestelijkheden..."

De eerste vrije trainingen en kwalificaties voor de 24 Uren van Zolder worden... woensdag al verreden. De etmaalrace zelf gaat zaterdag klokslag 17 uur van start. Gentlemen, start your engine...

VF/Cloet press

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op dinsdag 22 augustus 2006 om 00:11.
Circuit ZolderMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingMouchaers Media Services