RacingWorld.be

Het Akens GS Motorsport team wil het voorjaarssucces van Zolder herhalen

GS MotorsportGS Motorsport met 3 wagens aan de start
Spectaculair was het grote succes van het Akens GS Motorsport team in de 24 uren van Zolder in 2005 . Met de overwinning in de tour wagens klasse schreef men autosport geschiedenis. Dit succes wil men in 2006 herhalen hoewel men weet dat niet alleen de optimale voorbereiding van de GS wagens een beslissende rol spelen. Daarvoor zijn ook nodig de 12 GS piloten, 25 Race engineers en monteurs alsook en niet op de laatste plaats de team manager. Ze willen allen als team de voorjaars successen voortzetten.
GS Motorsport start met drie wagens in de volgende bezetting:
GS BMW GTRV8 met team eigenaar Georg Severich (Aken), de voorjaars winnaars Mario Josten (Hückelhoven) en Olivier Muytjens (Moresnet – Belgie) en de engelse routinier Willie Moore (GB). „We staan in het Belgisch kampioenschap op plaats 1 en willen met een goede prestatie onze voorsprong uitbouwen", verklaard Georg Severich.
GS Porsche 996 GT3 Arvid Steinberg (Stolberg) en de voormalige Skoda en Ford fabrieksrijder Marc Neyens (B) waren succesvol op de Eurospeedway Lausitzring. Zij worden aangevuld door een van Belgisch populairste rallypiloten Freddy Loix (B), die ditmaal zijn kunsten op het circuit wil tonen, en de Belgische GT- en Sportwagen piloot Yves Lambert (B). „Wij hopen op minstens een overwinning in onze klasse en misschien zelfs nog meer", probeert Arvid Steinberg het doel van zijn team aan te geven

GS Motorsport - Porsche 996 GT3 CupEen verder „heißen Eisen" zet de succesvolle Akense groep in met de tweede GS Porsche 996 GT3 . Hier wisselen zich tijdens de 24 uren de Canadees Mark J.Thomas (CDN) en de Belgen Johan van Loo (B), Michel de Coster (B) en Philipe Broodcooren aan het stuur van de 400 PS sterke racebolide af.
„Ons primaire doel is met alle drie de GS wagens na 24 uren over de streep te komen. En als alles goed loopt, hebben we zeker goede kansen onze voorjaarssuccessen te herhalen", aldus een zelfverzekerde teammanager.
In totaal gaan 50 teams van start.
Naast de wedstrijd krijgen de 80.000 bezoekers 24 uur lang veel show. Monster Trucks, Live Bands en DJ wedstrijden en zelfs de verkiezing van Miss Limburg, om maar een paar attracties te noemen.

GS Motorsport press - Foto: GS Motorsport press

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op dinsdag 22 augustus 2006 om 08:56.
Circuit ZolderMichelinPriorwebEuro PrintingCKW Media