RacingWorld.be

François Duval opgezet over test met SRT-Corvette C5-R

Patrick Selleslagh hield woord nadat hij beloofde om François Duval het stuur van de Corvette te laten nemen. Na de uitstekende resultaten in de Supercup tijdens de 24 uur van Spa, zat Duval deze namiddag dus aan het stuur van de SRT Corvette C5-R. "Ik reed nooit in Zolder en ondekte de piste deze namiddag, eerst met een Yaris van Bruixola daarna met de Corvette. Het is in ieder geval een leuk circuit", vertelde onze nationale WRC-piloot na zijn eerste ervaring.

Ondanks een bui eerder deze namiddag, lag de C5-R Dudu enorm. Hij volgde aandachtig de consignes van Duez, die de Corvette op punt moest zetten met het oog op de 24 uur van Zolder. Een crash van een andere rijder verkortte de rijtijd van Duval nog wat, maar eens achter het stuur was hij niet meer te houden. "Ik heb alles bijeen een goede zes ronden kunnen afleggen", legde Duval nog uit. Van 1.36 in de eerste snelle ronde ging het naar 1.35, dan 1.32.4 om in 1.32.1 te eindigen, of 8-tienden sneller dan Marc Duez himself.

"De wagen is fantastisch. Je hoeft in ieder geval niet in de spiegels te kijken met dit monster. De mechanische downforce is enorm, de wagen is eenvoudig te besturen en de carbonremmen zijn indrukwekkend. Los van wat onderstuur was dit een enorme ervaring. Wel is het heet aan boord van zo een GT."

Patrick Selleslagh was in ieder geval onder de indruk: "Ja , hij is een pro, dat merk je meteen. De wagen was niet super snel en toch zet hij met een sprekend gemak mooie tijden, in de buurt van mijn vaste waarden, neer. Dit alles zonder risico´s te nemen en, zoals de telemetrie uitwees, ook zonder de wagen te bruskeren. Wie weet op het einde van het seizoen..."

"Ik wil het team SRT uitermate bedanken voor deze kans", sloot Duval de dag af. "Uiteindelijk is dit een zeer krachtige wagen en de omstandigheden waren niet optimaal en toch geven ze me het vertrouwen. Chapeau aan Patrick Selleslagh en het team. Ik zou zo tekenen voor de 24uur van Zolder. Mocht het nodig zijn, wil ik altijd inspringen hoor...!"

JC/SRT press

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op maandag 21 augustus 2006 om 16:33.
SRO BelgiumMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingHastings McKay Associates