RacingWorld.be

CEO Racing - PSI Experience: Preview op de 24 Hours of Zolder

CEO Racing - PSI Experience: Preview op de 24 Hours of ZolderDe Euphony 24 Hours of Zolder, de topwedstrijd van de Mediagroup Van Dijck Belcar en zijn belangrijkste discipline, de Belcar Original, staan dit weekend op het programma op de beroemde omloop in Limburg. Bij PSI Experience maakt men zich op voor enkele drukke dagen. Een deel van het team zal immers aan het werk zijn in het Britse Donington in het kader van de Le Mans Series 2006, terwijl een ander deel in Zolder de Porsche 996 GT3-RSR zal bijstaan. Die wagen is een van de favorieten in de Klasse 2...

In elk geval zal de bolide #38 sterk bemand zijn, met een gereputeerd viertal aan het stuur. Frédéric Bouvy, alomtegenwoordig in de Belgische autosport, vormt een team met Jos Menten, die met een privé vliegtuig zal pendelen tussen Donington en Zolder (wat een fysiek!), Jean-Philippe Belloc, die kennis zal maken met de ambiance bij PSI Experience, en Tim Verbergt, de officiële piloot van Audi in de Belgian Touring Car Series 2006. Kortom, vier professionals die al hun talent en ervaring zullen aanwenden in de 996 GT3-RSR uit de ateliers van PSI Experience.

"De overwinning in de Klasse 2 is ons hoofddoel in de Belcar, maar zeker ook in deze 24 Uren van Zolder," vertelt Markus Palttala namens PSI Experience. "We weten echter dat het circuit van Zolder loodzwaar is voor de mechaniek. Dat betekent dat een wagen uit de Klasse 2, zoals onze Porsche 996 GT3-RSR, in staat is om ook goed te scoren in het algemeen klassement. Kijk maar naar het verloop van de 24 Uren vorig jaar. Kort voor de finish was de strijd nog onbeslist tussen de leidende Corvette en de Viper van Pertti Kuismanen. Een Porsche GT3-RS eindigde op de 2de podiumplaats. We trekken met vertrouwen naar Zolder..."

Temeer omdat PSI Experience zich grondig heeft voorbereid op deze topwedstrijd. "Onze 996 GT3-RSR werd helemaal vernieuwd," vervolgt Markus. "De sequentiële versnellingsbak werd vervangen door een manuele bak met H-schakelpatroon. Die is zeker bedrijfszekerder. De bolide is in elk geval snel en betrouwbaar. Onze piloten hebben alle troeven in handen om op te klimmen in de hiërarchie..."

De sportieve vijandigheden beginnen woensdag al, met een eerste vrije training vanaf 18h00, gevolgd door de eerste kwalificatiesessie. Donderdag wordt opnieuw officieel getraind en zal de definitieve startorde bepaald worden. De start van de race wordt zaterdag klokslag 17h00 gegeven. 24 uren later valt de geblokte vlag...

VF/PSI press

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op woensdag 23 augustus 2006 om 18:26.
SRO BelgiumMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingCKW Media