RacingWorld.be

Derde opeenvolgende pole in 24 uur voor SRT!

SRT - Corvette C5-RDe Williams-Corvette staat voor het derde jaar op rij op de eerste startplaats in de 24 uur van Zolder. Het was de jonge Belgische belofte Maxime Soulet die in een ultieme poging SRT de pole bezorgde. Zaterdagnamiddag staat het team van Patrick Selleslagh bij de start van de etmaalrace weer in de schijnwerpers. Het viertal Tom Cloet / Marc Duez / David Hart / Maxime Soulet kende voor het overige een vlekkeloze aanloop naar de koninginnewedstrijd van de Mediagroep Van Dyck Belcar Original.

Lange tijd leek het of de kwalificaties op woensdag beslissend voor de startopstelling zouden zijn. Het bleef immers droog en dus was het zaak om zo snel mogelijk een goede tijd neer te zetten. In eerste instantie reed Marc Duez naar een tweede stelling en later in de kwalificatie zette Maxime Soulet een nog scherpere tijd neer, zonder GLPK evenwel van de eerste positie te verdrijven. Uiteindelijk was een tijd van 1.30.696 dus goed voor de tweede tijd.
Op donderdagnamiddag deed de Maxime zijn prestatie nog eens fantastisch over. Hij reed naar een 1.29.031; en dat was meteen wél goed voor de pole in de Euphony 24 uur van Zolder.
“Ik ben inderdaad geweldig tevreden over de prestatie van mijn team en in het bijzonder over onze jonge belofte Maxime Soulet. Maxime toont een enorme maturiteit en past zich razendsnel aan de GT1 aan. Vergeet niet dat het slechts zijn derde uithoudingswedstrijd is en zijn tweede aan het stuur van een dikke GT1. Mocht hij de GT-piste aanhouden, dan ligt er daar nog een mooie toekomst voor hem open”, vertelde Patrick Selleslagh na afloop.

SRT - Corvette C5-RMaar ook de andere rijders deden meer dan hun werk. David Hart en Marc Duez zorgden voor een goede afstelling, onontbeerlijk voor een goede kwalificatie. Maar ook Tom Cloet kreeg uitgebreide rijtijd om te wennen aan de Corvette C5-R: “Ik ben misschien nog iets te voorzichtig, maar in de optiek van een uithoudingswedstrijd kan dat eigenlijk geen kwaad; natuurlijk zal ik wel een ritme moeten vinden dat past binnen het team. Voor het overige kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat dit een prachtige ervaring binnen een goede équipe is. Ik heb nu het vertrouwen te pakken en in het licht van deze prestatie mag ik natuurlijk niet achterblijven. Het zal nu zaak zijn deze pole te verzilveren en zondag rond de klok van vijven op dezelfde plek te eindigen.”

De wedstrijd start zaterdag om vijf uur en is live te volgen op Kanaal 2.

SRT press/Foto's: SRT press

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op donderdag 24 augustus 2006 om 16:15.
Circuit ZolderMichelinPriorwebEuro PrintingHastings McKay Associates