RacingWorld.be

GLPK start op de eerste rij

De Sporza GLPK Corvette C5-R start zaterdag om 17.00 u van op de eerste rij in de 24u van Zolder. De tijd die Anthony Kumpen donderdagavond reed hield stand tot enkele minuten van het einde van de ultieme kwalificatiesessie.

Donderdagavond stond de eerste kwalificatiesessie gepland, een nachtkwalificatie die begon om 21.00 u en eindigde om 23.45 u. Anthony Kumpen reed als enige onder de 1 min 30. “De auto voelde goed aan en al in de derde ronde liet ik mijn snelste tijd optekenen. Daarna hield ik het voor bekeken en hebben mijn teamgenoten nog wat rondjes gereden. Iedereen moet bij nacht minstens drie ronden afwerken.”

Lange tijd leek het ernaar uit te zien dat de GLPK Corvette voor een vijfde keer op rij zou starten van op pole positie. De tweede kwalificatiesessie vanmorgen viel in het water en ook in de derde sessie werd de tijd van Anthony Kumpen niet meer bedreigd. Tijdens die derde sessie dook er een remprobleem op. “Een remklauw links achteraan vatte vuur zodat we slechts vier ronden hebben kunnen rijden. Eigenlijk gingen we ook de laatste sessie niet afwerken. Ik stond niet eens klaar om te rijden.”

In de slotminuten van de ultieme kwalificatiesessie gebeurde wat niemand nog voor mogelijk hield. Soulet was één duizendste van een seconde sneller dan Anthony Kumpen.“We zijn nipt verslagen voor de pole en dat is jammer”, zegt Anthony Kumpen. “De tijd die ik gisteren bij nacht reed rijden we zelfs tijdens de wedstrijd met een volle tank. In normale omstandigheden hadden we een pak sneller gekund. Maar dat kon dus niet vanwege het remprobleem. We hebben alle tijd vandaag gebruikt om dat op te lossen. Vandaag hadden we daar tijd voor, tijdens de wedstrijd tikt de klok en kan je niet rustig naar een oplossing zoeken. Als je problemen hebt is een kwalificatiesessie van ondergeschikt belang en moet je alle voorrang geven om klaar te zijn voor de wedstrijd. En dat zijn we. Maar het zou flauw zijn te zeggen dat ik niet ontgoocheld ben. Ik ben een sportman en ik wil altijd winnen.”

ED/GLPK press

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op donderdag 24 augustus 2006 om 22:39.
Circuit ZolderMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingCKW Media