RacingWorld.be

Tweede opeenvolgende zege voor SRT!

Het is SRT gelukt. Marc Duez, Tom Cloet, Maxime Soulet en David Hart startten zaterdag klokslag vijf uur van op pole positie en 24 uur later kwamen ze als winnaar over de finish. “Onvoorstelbaar deze zege”, was het enige dat teambaas Patrick Selleslagh kon uitbrengen toen de finishvlag viel. SRT reed de hele wedstrijd met dubbele stints en legde daarmee de basis van de tweede opeenvolgende overwinning in de Euphony 24 uur van Zolder.

Het was Marc Duez die zaterdagnamiddag de start van de 24 uur nam. De ervaren Belg liet het gevecht vooraan een beetje aan zich voorbij gaan en volgde in zijn eigen, strakke ritme de kop. “We hadden duidelijke afspraken”, legt Marc uit. “Er mochten geen risico’s genomen worden en we dienden een verstandig ritme te volgen. Bovendien zou iedere rijder dubbele rijbeurten afwerken en zo tijd uitwinnen in de pitlane. Bovendien is het aangenaam voor een rijder om, ééns in het ritme, langer achter het stuur te zitten. Deze strategie heeft zeker tot het succes bijgedragen.”

Ondanks enkele kleine race-incidentjes, kon het Williams gesponsorde team zijn weg verder zetten en halverwege was de kloof met GLPK amper enkele minuten. Met het ochtendgloren loonde de regelmaat van het team en kaapte SRT de eerste plaats weg, om die niet meer af te staan. David Hart stuurde de Corvette C5-R uit de ateliers van Pratt & Miller over de finishlijn en verzekerde zo de tweede opeenvolgende zege in de Limburgse etmaalrace.

Maxime Soulet was mede door de pole, één van de sterkhouders van het team: “Ik ben ontzettend gelukkig. Beeld je maar eens in dat ik hier win met één van mijn jeugdidolen: Marc Duez, dat is onvoorstelbaar. Bovendien verslaan we GLPK, een team dat afgelopen week in het WK won en hier eigenlijk zijn thuisbasis heeft. SRT is een fantastisch team en dit krijgt misschien wel een vervolg.”

Ook Tom Cloet en David Hart straalden na afloop. Voor Tom Cloet was het de eerste zege na een vijftiental deelnames aan 24 uursraces. “Inderdaad, ik heb een enorme ervaring achter de rug. Patrick heeft me enorm gesteund en geholpen. Ik heb hier enorm veel bijgeleerd.”

Voor David Hart was dit ongetwijfeld een nieuw hoogtepunt in zijn al rijk gevulde carrière. De Nederlander deed zijn ervaring spreken en reed vooral in de regen opnieuw zeer sterk.

SRT trekt nu naar Albi voor de vijfde manche van het FFSA-GT kampioenschap.

JC/SRT press

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op zondag 27 augustus 2006 om 20:06.
SRO BelgiumMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingCKW Media