RacingWorld.be

Brute pech voor CEO Racing...

Ondanks een zeer degelijke voorbereiding, goede kwalificaties en een sterke eerste wedstrijdhelft verliep de 24 uur van Zolder voor CEO niet zoals verhoopt. Koppelingsproblemen op beide Porsches sloegen het Antwerpse team uiteindelijk terug. Maes, Vollebergh, Van Rossem en De Laet finishten met de 996 GT3-RS uiteindelijk nog 22ste en 9de in de klasse, maar de Supercup van de Nederlanders van Riet, van Hoepen, den Otter en van Buuren werd niet meer geklasseerd. De PSI/CEO-Porsche van Bouvy, Belloc, Menten en Verbergt verging het al niet veel beter. Zij eindigden na versnellingsbakproblemen 20ste en 8ste in de klasse.
“Dit is natuurlijk een ontgoocheling”, gaf Bert Van Rossem na de finish mee. “We draaien urenlang vooraan mee en worden dan door mechanische pech teruggeslagen, dat doet pijn. Maar laat me duidelijk zijn, het team valt niets te verwijten. Ik denk dat het gewoon niet het jaar van Porsche was...”

CEO deed het tijdens de kwalificaties zeer behoorlijk. “Inderdaad”, gaf Ruben Maes mee. “We staan zevende algemeen en vierde in de klasse, net achter de PSI/CEO-wagen trouwens, en dat is goed. Uiteindelijk maakt dat in een 24 uur niet zo veel uit, zo lang je maar niet van achteraan door het veld moet komen.” De Nederlanders in hun Supercup reden op woensdag en donderdag naar een 4de plaats in de klasse en startten van op de 18de plaats algemeen.

Het eerste deel van de race verliep voor Maes, Vollebergh, Van Rossem en De Laet voortreffelijk. “En dat is toch wel belangrijk. Er werden hier in Zolder na 6 en 12 uur ook punten uitgedeeld. En telkens pakten we daar de derde plaats in onze klasse. Dat mag je niet verwaarlozen”, legde Danny De Laet uit. “Op het moment dat we problemen kregen, waren we trouwens naar de eerste plaats in onze klasse opgeklommen en reden achter het ongenaakbare trio van de beide Corvettes en de Marcos. Beter kan echt niet. En als dan de pechduivel toeslaat, is dat een ontgoocheling, maar niemand hoeft zich iets te verwijten.” Het werk van de CEO-mecaniciens maakte dat Porsche niet in het opgavepark verdween, maar dat er aan de finish toch nog wat punten lagen te wachten, punten die op het einde van het seizoen heel belangrijk kunnen zijn.

Ondanks een beresterke start van Pim Van Riet - de Nederlander reed na één uur op een zevende positie algemeen – viel de CEO-Supercup snel weg. “Dat is balen natuurlijk”, gaf Peter van Hoepen nog mee. “Maar het is nu eenmaal een mechanische sport en dan kan dat gebeuren. Ik onthoud vooral dat we hebben laten zien wat we waard zijn en we komen terug hoor...”

JC/CEO press

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op maandag 28 augustus 2006 om 10:36.
Circuit ZolderMichelinPriorwebEuro PrintingHastings McKay Associates