RacingWorld.be

Derde plaats in Klasse 3 voor NGT Racing!

Na de overwinning in klasse 3 op de Lausitzring, kon het team van Marc Maton ook nu weer de champagne openen. Het viertal Maton, Vancampenhoudt, Colman en Bonnaerens reed in hun Porsche 996 GT3 Supercup naar een sterke elfde plaats algemeen en bovendien een derde plaats in klasse 3. “Wij zijn een jong en relatief klein team, maar bewijzen hier onze mogelijkheden. En dat sterkt ons alleen in de overtuiging dat we op deze manier moeten verder doen. Ik kijk nu al naar de rest van het seizoen uit”, vertelde een ontroerde Marc Maton na de race.

Na de eerste, lange kwalificatiesessie eindigde NGT op een vierde positie in klasse 3. Het viertal Bonnaerens / Vancampenhoudt / Maton / Colman stond lang als eerste gerangschikt, maar een ultieme jump van enkele concurrenten verwees de metaalgrijze Porsche naar de vierde stek. “Met het oog op een uithoudingswedstrijd is dit geen drama en bovendien hadden we vooraf enkele zaken afgesproken. Iedere rijder kreeg zijn rondjes en daar zou het ook bij blijven. Het doel van deze sessies is uiteindelijk om de verplichte rondjes af te leggen, een goede positie op de startgrid te bemachtigen en een degelijke set-up te vinden. De 24 uur van Zolder is geen sprintwedstrijd”, legt Stef Vancampenhoudt, de auteur van de snelste ronde van het team, uit.
Uiteindelijk bleef het op donderdagnamiddag droog, maar het team verkoos geen risico’s meer te nemen en er werd van op een 23ste positie vertrokken.

“En dan begonnen we aan onze gestage opmars. We hebben eigenlijk doorlopend in de top-3 van onze klasse postgevat en tot deze middag waren we in strijd om de overwinning. Uiteindelijk werd het, na wat kleine probleempjes, een derde plaats, maar het hele team is daar heel gelukkig mee”, gaf Colman na de race mee. “Dit is een team met potentieel, want er wordt op alle vlakken heel professioneel gewerkt, zonder dat er een uitgebreide staf bij komt kijken. In ieder geval chapeau aan iedereen van NGT.”

Het team viel niet enkel met het resultaat op. Ook de Porsche zelf was een lust voor het oog. “Carrosserie Bogemans, één van de partners van het team, zorgde voor de oogverblindende metaalgrijze ‘look’ van de Porsche. Het ging hier niet om stickers, maar wel degelijk om een speciale lak die voor het bijzondere effect zorgde”, legde Heinz Bonnaerens uit, zelf ook in de autosector actief. “En blijkbaar gaf de decoratie ons de nodige punch”, sloot diezelfde Bonnaerens lachend het weekend af.

JC/NGT press

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op maandag 28 augustus 2006 om 13:41.
SRO BelgiumMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingCKW Media