RacingWorld.be

Knappe resultaten van Bart Van den Broeck

Het weekend van de Euphony 24 Uren van Zolder is zoals steeds druk bezet voor de rijders en de teams. Zo ook voor Bart Van den Broeck, die afgelopen weekend zelfs deelnam aan twee competities: de Belcar Endurance Cup (Renault Clio RS 2000) en de vermaarde 24 Uren van Zolder (Seat Leon Cupra). Niet zonder succes overigens: Van den Broeck was één van de luttele rijders die beide wedstrijden tot een goed einde wist te brengen, met een podiumplaats in de Belcar Endurance Cup als kers op de taart…

Vele toprijders bevestigden het reeds: de 24 Uren van Zolder zijn een zware slijtageslag voor mens en machine. Meer nog dan in sommige andere etmaalraces speelt de fysieke paraatheid van de rijders een grote rol, gezien het bochtige karakter van de Limburgse omloop hen geen enkele rustpauze gunt. Als je dan vóór de aanvang van de 24 Uren al een race hebt gereden wordt de fysiek nog meer aangesproken. Voor Bart Van den Broeck bleek dit echter geen enkel probleem te vormen. De manche van de Belcar Endurance Cup werkte hij af met de Renault Clio RS 2000 van Traxx Racing en met zijn vaste teamgenoot Tom Van Rompuy. Het duo reed een behouden wedstrijd en finishte als tweede in hun klasse, meteen goed voor het derde podium dit seizoen. “We zijn hier best tevreden mee”, verklaart Bart, “maar er had meer in gezeten. Voor de tweede opeenvolgende keer worden we bestraft met een stop-and-go wegens overtreding van de geluidsnorm. We begrijpen er zelf niks meer van…”

Niettegenstaande deze jammerlijke vaststelling sleepten Bart en Tom toch een tweede plaats in de wacht en kon Bart vol verwachting uitkijken naar zijn debuut bij de ‘grote jongens’ in de fameuze 24 Uren van Zolder. “Hier kijk ik inderdaad naar uit. Ik droom al lang van een deelname aan deze wedstrijd en eindelijk is het zo ver. Dank zij de inspanningen van diverse partijen kan ik deze droom realiseren. Ik wil hen hierbij dan ook bedanken voor het vertrouwen dat ze mij schenken.”

Van den Broeck ging voor deze etmaalrace scheep met het WS Racing Team, waar hij samen met teameigenaar Ward Sluys, Dries Heyman en Johnny Vanzeebroeck aantrad met de Seat Leon Cupra in de Guest Klasse. Hun tegenstanders in deze klasse waren een vloot Porsches, die zowat het dubbele aantal pk’s onder de kap hebben dan de sympathieke Seat Leon. “Tegen die GT’s kunnen wij niet optornen met onze Seat. Voor ons had het eigenlijk wel 24 uren lang mogen regenen, want met onze voorwiel aangedreven wagen hadden we dan beter kunnen scoren. Maar het voornaamste is dat we aan de finish staan en dat we een knappe vijfde plaats veroverd hebben in deze klasse. Ik kijk tevreden terug op dit weekend: twee competities, twee keer aan de finish, met een beker in de Belcar Endurance Cup als toemaatje. Bovendien kon ik tijdens de 24 Uren perfect de opdrachten uitvoeren die me door het team werden opgelegd en ook dat geeft me de nodige voldoening. Op naar de volgende wedstrijd…”

Van den Broeck press

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op maandag 28 augustus 2006 om 18:57.
Circuit ZolderMichelinPriorwebEuro PrintingMouchaers Media Services