RacingWorld.be

Euroracing: "Het andere gezicht van een 19de plaats..."

European Formula Racing - BMW E46 M3 WTCCTriomf, tevredenheid en ook ontgoocheling natuurlijk, warrelen door elkaar in nabeschouwingen van een geslaagde 28ste uitgave van de "24 Uren van Zolder". Omdat een 19de plaats ver van winnen is, kijkt Euroracing toch om vele redenen voldaan terug op een etmaalrace knokken met de BMW E46 M3, die nog maar aan drie koersen deelnam.

Het viertal Joosen, Pampel, Geerinckx en Vroman kenden veel pitwerk door mechanische euvels die hun tijd kostten (gaskabel, voorremmen, aandrijfriem) , maar bleven verbeten aanklampen met goede chrono's die hen uiteindelijk van een 37-ste (tweede uur) naar een 19de eindplaats brachten.

"De auto was nog jong, eigenlijk juist af en ik ben vooral opgetogen dat de ophanging, die een eigen ontwerp is, het zo goed heeft gedaan. Iedereen heeft kunnen profiteren van de goede wegligging om de mechanische mankementen die roet in de race gooiden, te kunnen doen vergeten.", zegt Christophe Pampel, de tuner uit St.Job. Volgend jaar gaat hij met de Ultima overigens een nieuwe uitdaging aan in zijn rijke autosportloopbaan.

Euroracing wil hierbij niet vergeten de sponsors Castrol, Kolibrie, PlayStation en Radio Contact te danken voor het vertrouwen. Aankomen – het hoofddoel dat was gesteld – is ingevuld, zij het op de 19de plaats. Zonder de voornoemde tegenslagen mag er gerust ander half uur achterstand worden afgeteld en zou er een elfde plaats hebben ingezeten. Maar "als" en "maar" zijn in autosport loze begrippen en de vier coureurs hebben niet zonder belangstelling van TV, Radio en geschreven pers gereden. Het is nu uitkijken naar de "10 Uur van Zolder" op 11 november 2006 om de opgedane ervaringen en gegevens van deze zware race nu scherper te stellen voor een betere einduitslag!

Euroracing press - Foto: Euroracing press

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op woensdag 30 augustus 2006 om 11:46.
SRO BelgiumMichelinPriorwebEuro PrintingCKW Media